فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی بیرجند - سال بیست و هشتم شماره 1 (پیاپی 86، بهار 1400)

نشریه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
سال بیست و هشتم شماره 1 (پیاپی 86، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/07
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ستاره خیراندیش*، امیرحسین رستگار، فرشید عابدی، ابراهیم میری مقدم صفحات 1-10

    تامین خون کافی و سالم و کاهش خطر انتقال آلودگی های مختلف ویروسی و باکتریایی از جمله اهداف سازمان انتقال خون می باشد. با حذف خون جایگزین، تمام واحدهای خون و فرآورده های خونی از طریق اهداء خون داوطلبانه در ایران تامین می شود. سازمان انتقال خون با غربالگری و پالایش خون های اهدایی بر اساس دستورالعمل های استاندارد به دریافت کنندگان خون و نیز پزشکان این اطمینان را می دهد که فرآورده هایی سالم و عاری از پاتوژن ها را فراهم کرده است. با پیدایش پاتوژن های نوظهوری همچون پاندمی ویروس کووید-19 علی رغم خودکفایی کشور در تهیه خون و فرآورده های خونی، به علت عدم در دسترس بودن اطلاعات جامعی از نحوه انتقال و پاتوفیزیولوژی این ویروس، تعداد اهداکنندگان خون کاهش محسوسی یافتند و از طرفی نبود دستورالعملی مدون در برنامه غربالگری مشکلاتی را در جهان سبب شد. ما در این مطالعه، مروری بر مطالعات و چالش ها و رویکردهای پیش آمده در پاندمی با این ویروس و ویروس های مشابه در انتقال خون و تامین فرآورده های خونی داشته ایم.

    کلیدواژگان: انتقال خون، فرآورده های خونی، تزریق خون، ویروس کووید-19، اهداکننده
  • بتول کمالی منش، مریم مرادی*، مهدی فتحی، ملیحه عافیت، مهناز برومندرضازاده، محمدتقی شاکری صفحات 11-23
    زمینه و هدف

    ترس از زایمان می تواند منجر به عوارض منفی مانند لیبر طولانی و سخت شود. یافتن راهکارهایی به منظور کاهش ترس از اهداف دستورالعمل ترویج زایمان طبیعی است. از جمله روش های کاهش ترس، هیپنوتیزم است. با توجه به مطالعات ضد و نقیض در این زمینه، این مطالعه با هدف تعیین تاثیر خود-هیپنوتیزم بر تجربه ترس از زایمان و طول مدت لیبر در زنان نخست زا انجام شد.

    روش تحقیق

    کارآزمایی بالینی حاضر به روش بلوک بندی شده بر روی 63 زن باردار (30 نفر گروه خود-هیپنوتیزم، 33 نفر گروه کنترل) در مشهد در طی سال 1398 انجام شد. گروه کنترل تنها مراقبت های معمول و گروه مداخله، دو جلسه هیپنوتیزم در هفته 37 و 38 بارداری دریافت کردند و به شنود فایل صوتی تا زایمان پرداختند. ترس در هفته 37 بارداری و در 24 ساعت اول بعد از زایمان سنجیده شد. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 16 در سطح معنی داری کمتر از 0/05 تجزیه و تحلیل گردید.(0/013=p) و سوم لی(0/009=p) به طور معنی داری کمتر بود.

    نتیجه گیری

    خود-هیپنوتیزم در کاهش ترس زایمان و طول مرحله دوم و سوم لیبر در زنان نخست زا موثر بود. لذا استفاده از خود-هیپنوتیزم به منظور کاهش تجربه ترس زایمان و طول مدت مرحله دوم و سوم لیبر در زنان نخست زا توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: ترس از زایمان، هیپنوتیزم، لیبر، نخست زا، خود-هیپنوتیزم
  • فاطمه فخری*، عبدالحمید حبیبی، محسن قنبرزاده، روح الله رنجبر صفحات 24-31
    زمینه و هدف

    فعالیت بدنی و تمرینات محدودیت جریان خون می تواند متابولیسم استخوان را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر یک جلسه تمرین پلایومتریک با و بدون محدودیت جریا ن خون بر نشانگرهای متابولیسم استخوان از جمله آلکالین فسفاتاز استخوانی (BALP) و C تلوپپتید کلاژن نوع1 (CTx) به ترتیب به عنوان مارکرهای تشکیل و تخریب استخوان در دختران غیرفعال بود.

    روش تحقیق

    پژوهش حاضر نیمه تجربی با طرح پیش - پس آزمون بود. آزمودنی ها 48 دانشجوی دختر غیرفعال بودند که به طور تصادفی به4 گروه تمرین با شدت زیاد (12 نفر)، گروه شدت کم (12نفر)، گروه شدت کم+ محدودیت جریان خون (12 نفر) و کنترل (12نفر) تقسیم شدند. پروتکل تمرین شامل 68 حرکت پرشی بود. شدت تمرین برای گروه های شدت کم با و بدون انسداد کمتر از 2 برابر وزن بدن و در گروه شدت زیاد بیش از 4 برابر وزن در نظر گرفته شد. نمونه خونی قبل و بلافاصله پس از تمرین برای ارزیابی BALP و CTXگرفته شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی وابسته و تحلیل واریانس یک راهه در سطح 0/05≤p انجام شد.

    یافته ها

    در پژوهش حاضر کاهش معنی داری در سطوح سرمی CTx در گروه تمرین با شدت زیاد (0/04=p) و گروه تمرین با شدت کم همراه با محدودیت جریان خون (0/03=p) نسبت به پیش آزمون مشاهده شد. هرچند هیچ تغییر معنی دار درون و بین گروهی در سطوح سرمی مارکر تشکیل دهنده استخوانی (BALP) وجود نداشت (0/05≤p).

    نتیجه گیری

    یک جلسه تمرین پلایومتریک با شدت کم به همراه محدودیت جریان خون می تواند به اندازه تمرینات پلایومتریک با شدت زیاد در تغییرات متابولیسم استخوان (کاهش مارکر جذب استخوان) موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: تمرینات پلایومتریک، محدودیت جریان خون، متابولیسم استخوان
  • احمد آموزشی، هادی شریعتی فر*، سید ابراهیم حسینی صفحات 32-39
    زمینه و هدف

    روش های درمانی و جراحی مختلفی جهت اعمال دریچه قلبی استفاده می شود که روش بخیه نیمه پیوسته و منقطع از جمله این موارد است. لذا هدف ما مقایسه پیامدهای بالینی دو روش دوخت دریچه منقطع و نیمه پیوسته در حین و پس از جراحی تعویض دریچه میترال یا آیورت در بیماران مراجعه کننده به بخش جراحی قلب بیرجند بود.

    روش تحقیق

    در این مطالعه کوهورت گذشته نگر اطلاعات مورد نیاز پرونده افرادی که جهت تعویض دریچه آیورت یا میترال از دو روش بخیه نیمه پیوسته یا منقطع استفاده شده است، در چک لیستی بر اساس اهداف مطالعه جمع آوری شد. با بررسی پرونده بیماران عوارض بررسی و در صورت عدم ثبت اطلاعات مورد نیاز با بیمار و یا نزدیکان وی نیز تماس تلفنی گرفته شد تا ضمن ویزیت و مراجعه بیمار به بیمارستان اطلاعات مورد نظر بررسی گردد.

    یافته ها

    میانگین سنی بیماران تحت عمل جراحی در گروه بخیه نیمه پیوسته و منقطع به ترتیب برابر با 13/48±53/06 و 12/97±52/86 سال بود. توزیع فراوانی رخداد نشت دریچه قلبی، آریتمی، سکته قلبی، عفونت دریچه، نوع دریچه درگیر، در دو گروه با یکدیگر اختلاف معناداری نداشت. (0/05<P)

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه میزان عملکرد قلبی و عوارض ناشی از دو تکنیک بخیه نیمه پیوسته و منقطع با یکدیگر اختلاف معناداری ندارد. لذا این دو روش به علت موارد مذکور ارجحیتی نسبت به یکدیگر ندارد.

    کلیدواژگان: آئورت، دریچه منقطع، میترال، تعویض، دوخت دریچه، نیمه پیوسته
  • سمیه کسرائی، سید رضا عطارزاده حسینی*، مهرداد فتحی صفحات 40-50
    زمینه و هدف

    پروتئین کلوتو یک ماده موثر در افزایش طول عمر است که از آتروفی عضلانی، پوکی استخوان و بیماری های قلبی-عروقی پیشگیری می کند. لذا هدف این تحقیق بررسی تغییرات بیان ژن پروتئین کلوتو و عامل رشد شبه انسولینی-1 در عضلات رت های پیر نژاد ویستار پس از هشت هفته تمرین مقاومتی بود.

    روش تحقیق

    در پژوهش حاضر به روش تجربی، تعداد 16 سر رت نر نژاد ویستار با سن 20 ماهه به دو گروه شامل گروه تمرین مقاومتی و گروه کنترل تقسیم شدند. تمرین مقاومتی به مدت هشت هفته و هر هفته سه جلسه انجام شد. عضله نعلی و تا کننده دراز شست پای رت ها تشریح شد و به منظور سنجش تغییرات بیان ژن های پروتئین کلوتو و عامل رشد شبه انسولینی-1 از روش PCR RT- استفاده شد.

    یافته ها

    پروتئین کلوتو متعاقب یک دوره تمرین مقاومتی در بافت عضله تند انقباض گروه رت های تمرین کرده تفاوت معناداری را نسبت به گروه کنترل نشان نداد. هم چنین متغیر عامل رشد شبه انسولینی در بافت عضله تند انقباض و کند انقباض گروه تمرینی تفاوت معنا داری را نسبت به گروه کنترل نشان نداد.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که مقادیر کلوتو و عامل رشد شبه انسولینی پس از یک دوره تمرین مقاومتی بهبودی نداشته است و می توان اظهار داشت که اجرای تمرینات مقاومتی می بایست در دوره های طولانی تر و با شدت های متفاوت تمرینی اجرا گردد که باید در تحقیقات آینده مورد بررسی قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: سالمندی، عامل رشد شبه انسولینی-1، پروتئین کلوتو، تمرین مقاومتی
  • محمدحسن دشتی خویدکی*، فاطمه راسخ، امیرعباس مینایی فر صفحات 51-60
    زمینه و هدف

    هدف از این مطالعه، مقایسه اثر سه روش درمانی (گیاهی، آتورواستاتین و تمرین ورزشی) بر آنزیم های کبدی و نیم رخ های چربی در رت های هیپرکلسترولمی شده بود.

    روش تحقیق

    32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار هیپرکلسترولمی به صورت تصادفی به چهار گروه هشت تایی شامل گروه کنترل هیپرکلسترولمی (Hc)، گروه دریافت کننده عصاره سندانی با دوز mg/kg 100، گروه  تمرین ورزشی(E) و گروه دریافت کننده آتورواستاتین (AT) با دوز mg/kg 10 تقسیم شدند. دریافت تمرین استقامتی، عصاره سندانی و داروی آتورواستاتین، به مدت 8 هفته و هر هفته سه جلسه انجام شد، سپس توسط دستگاه اتوآنالایزر بیوشیمی مدل Ra-2000 ساخت آمریکا و توسط کیت پارس آزمون میزان فاکتورهای بیوشیمیایی از عملکردهای کبدی شامل میزان آلانین آمینو ترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST) و نیم رخ های چربی اندازه گیری و مورد سنجش قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل آماری نتایج در نرم افزار SPSS از آزمون ANOVA و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون های آماری نشان می دهد که اختلاف میانگین همه متغیر ها (ALT، تری گلیسرید، HDL، LDL و VLDL) به جز AST،ALP  و کلسترول بین گروه ها معنی دار بود. نتایج آزمون تعقیبی توکی نشان داد تری گلیسیرید و VLDL در گروه آتورواستاتین و تمرین نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت. همچنین HDL در گروه تمرین نسبت به گروه های آتورواستاتین، عصاره و کنترل افزایش معنی دار و LDL در گروه تمرین نسبت به گروه آتورواستاتین دارای کاهش معنی داری بود.

    نتیجه گیری

    دارو درمانی و ورزش، اثرات تقریبا یکسانی بر بهبود برخی نیم رخ های چربی دارند، با توجه اثرات مطلوب ورزش در کاهش لیپیدهای خون و فقدان عوارض جانبی، به نظر می رسد تمرینات ورزشی نسبت به استفاده از دارو و عصاره گیاه دارویی ارجحیت دارد.

    کلیدواژگان: عصاره سندانی، آتورواستاتین، تمرین ورزشی، هیپرکلسترولمی، آزمون کبدی
  • مریم نخعی*، راضیه بخشی گیو، غلامرضا شریف زاده صفحات 61-69
    زمینه و هدف

    برنامه ملی آمادگی بیمارستانی در حوادث و بلایا الگویی جامع و واحد برای برنامه ریزی و پاسخ به حوادث و بلایا در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی-درمانی کشور است. این پژوهش به منظور تاثیر آموزش برنامه ملی آمادگی بیمارستانی در حوادث و بلایا بر آمادگی پرستاران در حوادث انجام شده است.

    روش تحقیق

    پژوهش از نوع مطالعات مداخله ای شاهددار تصادفی شده با روش نمونه گیری غیراحتمالاتی آسان که بر روی 62 نفر از پرستاران انجام شد. ابزار، پرسشنامه آمادگی پرستاران در حوادث و بلایا (READI) بود. کارگاه آموزشی یک روزه آمادگی پرستاران در حوادث منطبق با برنامه ملی آمادگی بیمارستانی اجرا شد. پرسشنامه در سه مرحله قبل، بلافاصله و دو ماه بعد توسط دو گروه مورد و کنترل انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های آماری کای اسکویر، فیشر، تی تست مستقل و بن فرونی وآزمون آنالیز واریانس تکرارشونده در سطح 05/0=α صورت پذیرفت.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد نمرات حیطه های توانمندی بالینی، حمایت مدیریتی، انسجام تیمی، توانمندی محیط و مهارت های بقا پس از مداخله آموزشی افزایش یافت. هم چنین نمره کل آمادگی پرستاران در حوادث از 4/28±191 قبل مداخله به  3/36±4/193 بلافاصله و 4/35±4/208 دو ماه بعد آن ارتقا یافت. (05/0<P)

    نتیجه گیری

    آموزش برنامه ملی آمادگی بیمارستانی در حوادث و بلایا موجب ارتقای بیشتر سطوح آمادگی پرستاران می شود. با توجه به نقش بسیار کلیدی پرستاران در حوادث توصیه می شود جهت دوره های آموزشی پرستاران و واحدهای درسی دانشجویان استفاده شود.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی بلایا، آمادگی اورژانس، بیمارستان، پرستاران
  • ابراهیم شفائی، امیر توکلی کارشک*، محمدحسن نمایی، مهرانگیز رستمی صفحات 70-76

    هلیکوباکتر پیلوری شایع ترین پاتوژن انسانی است و با توجه به تفاوت در شیوع عفونت این باکتری در مناطق جغرافیایی مختلف، این مطالعه با هدف بررسی سرواپیدمیولوژی این باکتری در بیماران مبتلا به اختلالات گوارشی مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا (ع) شهر بیرجند در سال 1397 انجام گرفت. پس از نمونه گیری خون از 2550 بیمار مراجعه کننده و جداسازی سرم، تیتر آنتی بادی های ضد هلیکوباکتر پیلوری به وسیله کیت تجاری مورد سنجش قرار گرفت. در این مطالعه واکنش سرمی مثبت ضد هلیکوباکتر پیلوری در 1045 نفر (41 درصد) نشان داده شد. نتایج این مطالعه نشان داد که بین واکنش مثبت سرمی و جنسیت ارتباط معنی داری وجود ندارد و همچنین آنتی بادی IgG با 83 درصد، فراوان ترین آنتی بادی در افراد دارای واکنش سرمی مثبت است و بررسی مطالعات اپیدمیولوژیک به ویژه سنجش IgG سرمی ضد هلیکوباکتر پیلوری می تواند کمک بسیار زیادی در شناسایی عفونت به ویژه در افراد دارای علایم بالینی کند. سطح معناداری 0/05>P در نظر گرفته شد.

    کلیدواژگان: الایزا، اختلالات گوارشی، هلیکو باکتر پیلوری
  • فاطمه نوزادی*، طاهر شهریاری، عباسعلی رمضانی، سعید یوسفی صفحات 77-83

    شیر از منابع مهم تغذیه ای بوده و تقلب در شیر یک تهدید جدی برای سلامتی انسان محسوب می شود. این مطالعه با هدف تعیین وجود تقلب مواد خنثی کننده و شیرخشک در شیرخام و شیر پاستوریزه توزیع شده در شهر بیرجند در سال 1397 طراحی و اجرا گردید. در این مطالعه توصیفی- تحلیلی تعداد 271 نمونه شیر (181 نمونه شیر خام و 90 نمونه شیر پاستوریزه) مورد بررسی و داده ها پس از تحلیل آماری با نرم افزار spss در سطح معنی داری 05/0<P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بر اساس یافته های این پژوهش، در هیچ یک از نمونه های شیر مورد مطالعه مواد خنثی کننده مشاهده نشد. تعداد 17 نمونه (6/3 درصد) از شیر های مورد مطالعه دارای شیر خشک بودند و بیشترین توزیع فراوانی نسبی شیرخشک (در نمونه های مثبت تقلب شیرخشک)، مربوط به شیر خام (14 نمونه) بود. در این مطالعه ارتباط آماری معنی داری بین فراوانی نسبی شیرخشک با مکان فروش شیر و فصل عرضه با وجود شیرخشک ارتباط معنی داری مشاهده گردید. (05/0<P).به نظر می رسد توزیع این گونه محصولات دست کاری شده در مناطقی از شهر که وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم مناسب نیست و نیز در فصل زمستان از شیوع بیشتری برخوردار باشد. با توجه به نتایج مطالعه حاضر وجود یک سیستم کنترل کارآمد، اتخاذ تدابیر پیشگیرانه برای جلوگیری از آلودگی شیر بسیار ضروری است.

    کلیدواژگان: تقلب، شیر، مواد خنثی کننده، پودر شیرخشک
  • نفیسه عرفانیان*، ابراهیم میری مقدم صفحات 84-87
|
  • Setare Kheyrandish*, Amirhossein Rastgar, Farshid Abedi, Ebrahim Miri-Moghaddam Pages 1-10

    One of the goals of the Iranian Blood Transfusion Organization is to provide adequate healthy blood and reduce the risk of various viral and bacterial transmission infections. With the removal of alternative blood donation, all blood units and blood products are provided through voluntary blood donation in Iran. The Blood Transfusion Organization screens the donated blood according to standard guidelines to ensure blood recipients and physicians of providing healthy and pathogen-free components. With the emergence of novel pathogens, such as the pandemic of the COVID-19 virus, despite Iranchr('39')s self-sufficiency in blood supply and blood products, the number of blood donors has decreased significantly since there is a lack of comprehensive information on pathophysiology and virus transmission ways. Moreover, the existence of some shortages in screening programs can cause problems. Therefore, this study was performed to review the studies conducted investigating this emerging virus regarding blood transfusions and the supply of blood components worldwide.

    Keywords: Blood banking, Blood components, Blood transfusion, COVID-19, Donor
  • Batool Kamalimanesh, Maryam Moradi*, Mehdi Fathi, Maliheh Afiat, Mahnaz Boroumand Rezazadeh, Mohammad Taghi Shakeri Pages 11-23
    Background and Aims

    Fear of delivery in females can lead to negative side effects, such as the experience of long and hard labor. Reduction of delivery fear is one of the goals of natural delivery program, and hypnosis has been considered a way to reduce this fear. With regard to the contradictory results of the studies in this field, this study aimed to determine the effect of self-hypnosis on the experience of delivery fear and duration of labor in primiparity.

    Materials and Methods

    This clinical trial was conducted on 63 pregnant women who were divided into self-hypnosis (n=30) and control groups (n=33) using a blocking method in Mashhad, Iran, during 2019. The intervention group received two sessions of hypnosis at 37th and 38th weeks of pregnancy which consisted of listening to an audio file until delivery time. On the other hand, the control group received only the routine care. Fear was evaluated at 37th week of pregnancy and 24 h after delivery. Data were analyzed using SPSS software (version 16), and a p-value less than 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The mean scores of delivery fear experience (P<0.001), as well as the duration of the second stage (P=0.013) and third stage of labor (P=0.009) were significantly lower in the self-hypnosis group, compared to the controls.

    Conclusion

    Self-hypnosis was effective in reducing the experience of delivery fear and duration of the second and third stages of labor in primiparity. Therefore, self-hypnosis is recommended to reduce the experience of delivery fear and duration of the second and third stages of labor in primiparity.

    Keywords: Delivery fear, Hypnosis, Labor, Primiparity, Self-hypnosis
  • Fatemeh Fakhri*, Abdolhamid Habibi, Mohsen Ghanbarzadeh, Rohollah Ranjbar Pages 24-31
    Background and Aims

    Physical activity and blood flow restriction (BFR) training can affect bone metabolism. This study  aimed to investigate the effect of a plyometric exercise session with and without blood flow restriction on bone metabolism markers, such as bone alkaline phosphatase (BALP) and C-terminal telopeptide of type 1collagen (CTX), as the markers of bone formation and destruction, respectively, among inactive adolescent females.

    Materials and Methods

    This study was conducted using a quasi-experimental design with pretest-posttest. The participants (n=48) were randomly divided into four groups of high-intensity training (n=12), low-intensity training (n=12), low-intensity training+restricted blood flow (n=12), and control (n=12). The training protocol included 68 jumping movements. The intensity of the exercise was less than two and more than four times the body weight for low intensity groups with and without obstruction and the high-intensity group, respectively. Blood samples were taken before and immediately after the exercise to evaluate BALP and CTX. Data analysis was performed using dependent t-test and one-way ANOVA. A p-value of ≤0.05 was considered statistically significant.

    Results

    A significant decrease was observed in CTX serum levels in high-intensity exercise group (P=0.04) and low-intensity exercise group with limited blood flow (P=0.03), compared to those in the pre-test. However, there was no significant within-group and intergroup changes in serum levels of bone formation marker (P≥0.05).

    Conclusion

    According to the results, a low-intensity plyometric exercise session with blood BFR can be as effective as high-intensity plyometric exercises in altering bone metabolism (reducing bone absorption marker).

    Keywords: Blood Flow Restriction, Bone Metabolism, Plyometric Training
  • Ahmad Amouzeshi, Hadi Shariatifar*, Seyyed Ebrahim Hosseini Pages 32-39
    Background and Aims

    Various therapies and surgeries are applied in heart valve surgery, including interrupted and semi-continuous suture techniques. Therefore, this study aimed to compare the clinical implications of two methods of interrupted and semi-continuous suture techniques during and after mitral or aortic valve replacement surgery among patients referred to Department of Surgery, School of Medicine, Birjand University of Medical Sciences.

    Materials and Methods

    In this study, the required information of patients was collected through the checklist based on the objectives of the study. The subjects had undergone aortic or mitral valve replacement for heart valve replacement suturing with continuous or interrupted suturing techniques. The patientschr('39') records were examined to investigate the complications, and in case that the required information was not registered, the patient or his relatives were also contacted so that the patient could be examined and referred to the hospital by the patientchr('39')s surgeon.

    Results

    The mean age scores of patients undergoing surgery in the continuous and interrupted suture groups were obtained as 53.06±13.48 and 52.86±12.97 years, respectively. It was revealed that there was a large distribution of heart valve leakage, arrhythmia, heart attack, valve infection, involved valve type, and aortic and mitral valve size in the two groups; however, there was no significant difference (P>0.05).

    Conclusion

    Based on the results of this study, the rate of cardiac function and complications caused by the two techniques of continuous and interrupted suturing were not significantly different from each other; therefore, these two methods were not superior to each other due to the mentioned cases.

    Keywords: Aorta, Interrupted, Mitral, Valve replacement, Valve suture, Semi-continuous
  • Somayeh Kasraei, Seyyed Reza Attarzadeh Hosseini*, Mehrdad Fathei Pages 40-50
    Background and Aims

    Klotho protein is a substance effective in increasing life expectancy. Moreover, it prevents muscle atrophy, osteoporosis, and cardiovascular disease. Therefore, the present aimed to assess changes in the expression of klotho protein and insulin-like growth factor 1 (IGF-1) genes in the muscles of aged Wistar rats after eight weeks of resistance training.

    Materials and Methods

    The present experimental study was connected on 16 Wistar male rats, aged 20 months, which were assigned to two groups of resistance training group and control. Resistance training was performed three sessions a week over eight weeks. After dissecting the rats, the soleus and flexor hallucis longus muscles of the rats were extracted to measure the expression of klotho protein and (IGF-1) genes using the real-time polymerase chain reaction technique.

    Results

    After the resistance training program, Klotho protein in the fast-twitch muscle tissue of the trained rats did not show a significant difference, compared to that in the control group. Furthermore, IGF-1 in the fast-twitch and slow-twitch muscles of the training group did not display a marked difference, compared to that in the control group.

    Conclusion

    As evidenced by the obtained results, the values of klotho protein and IGF-1 did not improve after a period of resistance training. It can be argued that resistance training should be conducted in longer periods and with different intensities, which should be scrutinized in future research.

    Keywords: Elderly, Insulin-like growth factor 1, Klotho protein, Resistance training
  • Mohammad Hasan Dashti Khavidaki*, Fatemeh Rassekh, Amir Abbas Minaeifar Pages 51-60
    Background and Aims

    The present study aimed to compare the effects of three therapeutic methods (including herbal, atorvastatin, and exercise) on liver enzymes and lipid profiles in hypercholesterolemic rats.

    Materials and Methods

    A number of 32 male Wistar rats were randomly assigned to four groups (n=8), including hypercholesterolemia (Hc) control group, anvil extract at a dose of 100 mg/kg, (Ext), exercise (E), and atorvastatin (AT) at a dose 10 mg/kg. Endurance training, anvil extract, and atorvastatin were performed three sessions per week for 8 weeks. Thereafter, liver biochemical tests, including alkaline phosphatase (ALT), aspartate aminotransferase (AST), and lipid profiles were performed using a biochemical autoanalyzer (Ra-2000 made in USA) and the kits provided by Pars Azmun company. The data were analyzed in SPSS software using analysis of variance (ANOVA) and Tukeychr('39')s test were used for data analysis.

    Results

    The results of statistical analysis indicated that all variables (e.g., Alanine transaminase, Triglyceride, High-density lipoprotein (HDL), low-density lipoprotein (LDL), and very-low-density lipoprotein (VLDL), except for ALT, AST, and cholesterol, were significant in all groups. The results of the statistical analysis demonstrated that triglycerides and VLDL significantly reduced in the atorvastatin and exercise groups, compared to the hypercholesterolemic control group. Furthermore, HDL had a significant increase in the exercise group, compared to the atorvastatin, extract, and control groups. In addition, LDL significantly decreased in the exercise group, compared to the atorvastatin group.

    Conclusion

    The results of the current study pointed to the similar effects of medication and exercise on the improvement of some lipid profiles. Nonetheless, exercise is advantageous over the use of medicine and herbal extracts due to the positive effects of exercise on the reduction of blood lipids and the absence of any side effects.

    Keywords: Anvillea garcinii extract, Atorvastatin, Exercise, Hypercholesterolemia, Liver test
  • Maryam Nakhaei*, Raziyeh Bakhshi Giv, Gholamreza Sharifzadeh Pages 61-69
    Background and Aims

    The National Program for Hospital Preparedness is a comprehensive and unified model for planning and responding to accidents and disasters in hospitals and health centers of the country. The present study aimed to assess the effectiveness of training nurses on The National Program for Hospital Preparedness in their preparedness for disasters and accidents.

    Materials and Methods

    The randomized controlled intervention study was performed on 62 nurses who were selected by the simple non-randomized sampling method. The research instrument was the Disaster Preparedness Questionnaire (READI). A one-day workshop was organized for nurseschr('39') preparedness for disasters in accordance with Hospital Preparedness National Program. The questionnaire was administered to case and control groups in three stages: before, immediately, and two months later. Data were analyzed using Chi-square, Fisher, independent t-test, and Bonferroni, and repeated measures ANOVA. A p-value less than 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    As evidenced by the obtained results, the scores of clinical competence, managerial support, team cohesion, environmental competence, and survival skills increased after the educational intervention. Moreover, the total score of nurseschr('39') preparedness for disasters was improved from 191±28.4 to 193.4±36.3 and 208.4±35.4 immediately after the program and two months later, respectively (P<0.05).

    Conclusion

    Training on the National Program for Hospital Preparedness will further enhance nurseschr('39') preparedness levels. Due to the peculiar role of nurses in accidents, it is recommended that this program be integrated into nurses chr('39')training courses and studentschr('39') courses.

    Keywords: Disaster planning, Emergency Preparedness, Hospital, Nurses
  • Ebrahim Shafaie, Amir Tavakoli Kareshk*, Mohammad Hasan Namaei, Mehrangiz Rostami Pages 70-76

    Helicobacter pylori (HP) is the most common human pathogen. Due to differences in HP prevalence in different geographical areas, this study was conducted to investigate the seroprevalence of HP in patients with gastrointestinal disorders referring to Imam Reza Hospital in Birjand, Iran, in 2018. After blood sampling of 2,550 patients, the anti-HP antibody titer was measured by a commercial kit. The positive serum response of HP in this study was shown in 1,045 individuals (41%). The results of the present study showed that there was no significant relation between serum positive reaction and gender. In addition, the immunoglobulin G (IgG) antibody with 83% was the most abundant antibody in individuals with positive seropositive reaction. Epidemiological studies, especially serum IgG, can highly help with the detection of HP infection, particularly in individuals with clinical symptoms (P<0.05).

    Keywords: ELISA, Gastrointestinal disorders, Helicobacter pylori
  • Fatemeh Nozadi*, Taher Shahryari, Abbas Ali Ramazani, Saeed Yosefi Pages 77-83

    Milk is one of the important nutritional sources, and milk adulteration is a serious threat to human health. The aim of this study was to determine the presence of the adulteration of neutralizing agents and powdered milk in raw and pasteurized milk distributed in Birjand, Iran, in 2018. In this descriptive-analytical study, powdered milk and neutralizing agents were examined in 271 milk samples (181 and 90 samples of fresh and pasteurized milk, respectively). The data were analyzed using SPSS software (version: 25). A p-value of less than 0.05 was considered statistically significant. The obtained results of the current study showed that none of the studied milk samples had neutralizing agents. Moreover, 17 samples (6.3%) of the studied milk samples were observed to be contaminated with powdered milk. The highest relative distribution of powdered milk was reported for raw milk (n=14). There was a statistically significant relationship between the relative frequency of powdered milk with milk supply location, and season of supply (P<0.05). It seems that the distribution of such manipulated products in the areas of the city that do not have a good economic and social condition and in winter is more prevalent. According to the results of the present study, the existence of an efficient control system and adoption of preventive measures to prevent milk contamination is really essential.

    Keywords: Adulteration, Milk, Neutralizing agents, Powdered milk
  • Nafiseh Erfanian*, Ebrahim Miri-Moghaddam Pages 84-87